Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на България

...
Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на България
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: АЕЦ Белене никога не е бил възможен проект

" Компромисите за сформиране на държавно управление си струваха заради завръщането на България в евро-атлантическия път, поради това, че ще станем свидели евентуално и на приемане в Шенген, и в еврозоната, ще си реформираме армията и специфичните служби, ще се осъществя конституционната промяна на прокуратурата. Това е голям риск, който сме поели, ще забележим дали ще бъде оневинен ". Това сподели пред БНР Ивайло Мирчев, народен представител от ПП-ДБ. 

И добави, че е извънредно значимо бюджетният недостиг да влезе в границите на 3%, както извънредно значимо е и покачването на заплатите. 

" Трудно е всички да бъдат задоволени, това ще провокира несъмнено възмущение. Страната има ясни цели. Бюджетът не е доста рестриктивен във връзка с заплатите ". 

Той разяснява възможната продажба на оборудването за АЕЦ " Белене " на Украйна:  " Белене " в никакъв случай не е бил вероятен план. А през днешния ден - безусловно неосъществим, Русия е под наказания. Освен това там е земетръсна зона и на такава не може да се строи атомна електроцентрала. "  

“Това енергийно корпоративно лоби продължава да упорства за “Белене " и от време на време ни призовава “Дайте още няколко милиарда. " Това са същите хора, които ни обясняваха по какъв начин няма да се оправим без съветски газ. Оказа се, че можем без “Газпром ", цяла Европа може без “Газпром ", така че и тази взаимозависимост отпадна ", сподели той, като добави, че идната цел е да се отвоюва за България съветският лагер в Камчия.

Ивайло Мирчев съобщи, че проблем на актуалното болшинство е неналичието на комитет по желание на ръководители на регулаторите и явен механизъм, по който да стават номинацията и самият избор.

“Когато няма подобен механизъм, се получава обстановката “Единият регулатор е за мен, другият за теб ". Искаме да избягаме от този метод на асортимент и да има доста явен принцип за какво един човек се избира ", съобщи той. По отношение на избора на нов шеф на Българска народна банка добави: “Изборът не е завършил, той продължава. С оглед на главната цел за влизане в еврозоната със настоящия шеф (Димитър Радев) гледаме в една и съща посока. Много по-важни обаче са подуправителите на Българска народна банка, както и техният избор ", добави той.

Ивайло Мирчев разгласи, че задачата е огромното обединяване, което беше реализирано в София с кандидатурата на Васил Терзиев за кмет да се мултиплицира в цялата страна.

“Новината е, че имаме същинско огромно обединяване и че няма разделяне. В София сходно нещо не се е случвало от 1990 година Искаме градът ни да замязя на естествен европейски град, тъй като и Букурещ, и Белград изпревариха София в доста връзки ", разяснява той.

“Отделно в София става въпрос даже за незаконен детайл, тъй като би трябвало да се отговори на доста въпроси - на кого са паркингите в София, има ли котараци, има ли орлиновци, къде отиват европарите? Целият този пиедестал е сгрешен ", добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР